Uncategorized

Prednosti izgradnje čeličnih konstrukcija

Kada započinjete novi građevinski projekat, morate uzeti u obzir budžet, vreme izgradnje, snagu strukture itd. Jedna od najvažnijih stvari je građevinski materijal koji ćete koristiti za projekat. Zgrada od čelične konstrukcije je nova vrsta konstrukcije koja se široko koristi za sve vrste građevinskih namena, kao što su nadstrešnice, šupe, štale, farme, radionice, magacini, itd. Zašto je čelična konstrukcija najbolji izbor? Hajde da naučimo o svim prednostima izgradnje čeličnih konstrukcija.

Zgrade od čelične konstrukcije imaju visoku nosivost i stabilnije su i čvršće od tradicionalne tehnologije cigla-drvo i cigla-beton. Konkretno, čelične konstrukcije imaju bolje seizmičke performanse, otpornost na vetar, vodootporne i vatrootporne performanse. Takođe imaju odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju kada se koriste sa drugim novim materijalima. Pored toga, čelik ima dobru fleksibilnost i može bolje da troši energiju koju donose zemljotresi. Ima dobre seizmičke performanse i visoku strukturnu sigurnost, što osigurava sigurnost cele zgrade.

U poređenju sa betonskom zgradom, zgrade od čelične konstrukcije imaju kraće vreme izgradnje. Tradicionalna struktura od cigle i betona treba da uzme u obzir vreme očvršćavanja betona. Nasuprot tome, komponente čelične konstrukcije su fabrički prefabrikovane i samo ih je potrebno montirati na gradilištu. Ovo u velikoj meri smanjuje opterećenje konstrukcije i skraćuje period izgradnje. Štaviše, izgradnja zgrada od čelične konstrukcije ima manji uticaj na okolne stanovnike i može smanjiti zagađenje okolnog okruženja. Prema statistikama, za zgrade sa istom površinom, period izgradnje čelične konstrukcije može se skratiti za 1/3 u odnosu na betonsku konstrukciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *